Hozzávalók (22*
32 cm - es tepsihez): a tésztához: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 8 dkg
liszt, 15 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál sütőpor, kevés reszelt citromhéj, A krémhez: 6 tojássárgája, 5 dl tej, 20 dkg
cukor, 2 tasak vanília ízű pudingpor, 25 dkg vaj. A tetejére: 5 dkg
kókuszreszelék
Elkészítése: A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassanként a cukrot és a citromhéjat is
hozzáadjuk. A lisztet összekeverjük a
kókuszreszelékkel, a sütőporral, óvatosan a habba forgatjuk. Sütőpapírral
bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig
sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, tűpróbával ellenőrizzük.
A tojássárgákat a
pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a felforralt tejhez öntjük, folyamatosan kevergetve pár
perc alatt sűrűre főzzük. A vajat a maradék
cukorral habosra keverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a teljesen kihűlt pudinggal. A krémet a már kihűlt
tésztára simítjuk. A tetejét meghintjük a
kókuszreszelékkel.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet és a felgyűlt tojásfehérjék felhasználására is jó ötlet, bár a sárgájára is szükség van!Szeretem a kókuszos sütiket!
Megjegyzés küldése