Hozzávalók: (2 személy részére): 10 dkg koktélrák, 2 cikk fokhagyma,
só, bors, 10 apró krumpli, 2 kisebb sárgarépa,
2 maréknyi fiatal spenót, kevés olívaolaj. Az öntethez: 1 dl natúr
joghurt, 1 teáskanál olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, 3 – 4 szál friss kapor.
Citrom szeletek a tálaláshoz.
Elkészítése: A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, enyhén
sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a krumplit négybe, a sárgarépát karikára
vágjuk. A finomra vágott fokhagymát kissé megfuttatjuk az olívaolajon,
rátesszük a koktélrákot, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, kissé
megpirítjuk.
Az öntethez a joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, sóval,
borssal, fokhagymaporral és a finomra aprított kaporral.
A spenótot összeforgatjuk a krumplival, a sárgarépával,
rászórjuk a garnélarákot, megöntözzük az öntettel. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése