2018. március 4., vasárnap

Koktélrákos, krumplis saláta

Tavaszias, egyszerű, mégis különleges :)


Hozzávalók: (2 személy részére): 10 dkg koktélrák, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 10 apró krumpli, 2 kisebb sárgarépa,  2 maréknyi fiatal spenót, kevés olívaolaj. Az öntethez: 1 dl natúr joghurt, 1 teáskanál olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, 3 – 4 szál friss kapor. Citrom szeletek a tálaláshoz.
Elkészítése: A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a krumplit négybe, a sárgarépát karikára vágjuk. A finomra vágott fokhagymát kissé megfuttatjuk az olívaolajon, rátesszük a koktélrákot, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, kissé megpirítjuk.
Az öntethez a joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymaporral és a finomra aprított kaporral.

A spenótot összeforgatjuk a krumplival, a sárgarépával, rászórjuk a garnélarákot, megöntözzük az öntettel.  Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: