Ez a pörkölt igazából a török konyha része, nagyon, de nagyon finom :)
Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 50 dkg csont nélküli bárányhús (báránycomb
esetleg), 3 hagyma, 1, 5 dl sűrített paradicsom, só, bors, 4 babérlevél, pirospaprika,
chilipehely, kevés olaj, 20 dkg csicseriborsó.
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk,
majd tiszta vizet öntve rá, kevés sóval puhára pároljuk, leszűrjük.
A bárányhúst megtisztítjuk az esetleges faggyús részektől,
falatnyi kockákra vágjuk. A kockára vágott bárányhúst fehéredésig pirítjuk az
olajon, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
babérlevelet, 5 percig együtt dinszteljük, pirospaprikával, chilipehellyel
fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, közepes hőfokon puhára
pároljuk. Ha szükséges közben még pótoljuk a vizet. Amikor a hús már majdnem
megpuhult hozzáadjuk a csicseriborsót, készre pároljuk, majd hozzáadjuk a
sűrített paradicsomot, együtt újraforraljuk.
Megjegyzés: A csicseriborsós báránypörkölt egy jellegzetes
török fogás, melynek neve Etli Nohut, de ha nem ragaszkodunk a hagyományos
báránysülthöz, kiváló húsvéti ebéd
lehet.
A száraz csicseriborsó helyett konzerv csicseriborsót is
használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése