2018. március 22., csütörtök

Epres pohárkrém

Csodaszép és nagyon finom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 30 dkg krémsajt, 45 dkg eper, 10 dkg +2 evőkanál cukor, 4 zselatin lap (kb 6 g), 15 dkg kakaós keksz (Oreo keksz), 1, 5 dl zsíros tejszín.
Elkészítése: 2 – 3 epret félreteszünk a diszítéshez, a többit felszeleteljük, késes aprítóban darabosra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, fél órát pihentetjük, hogy levet eresszen, majd leszűrjük. 1 – 2 evőkanál eperlét elkeverünk  4 – 5 evőkanál  vízzel, ráöntjük a zselatinra, hagyjuk felpuhulni. A többi eperlét elkeverjük a  a krémsajttal. A megmaradt epervelőt a késes aprítóban teljesen pürésítjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint, majd a krémsajthoz kavarjuk.  Desszertes poharakba kanalazzuk, 1 – 2 órát a hűtőben dermesztjük.  A kekszet 2 darab kivételével késes aprítóban darabosra őröljük. A tejszínt a 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.

Tálaláskor a darált kekszet a krém tetejére szórjuk, rákanalazzuk a tejszínhabot, a félretett eperrel, keksszel diszítjük.