Hozzávalók (4 személy részére): 30 dkg krémsajt, 45 dkg eper, 10 dkg +2 evőkanál
cukor, 4 zselatin lap (kb 6 g), 15 dkg kakaós keksz (Oreo keksz), 1, 5 dl
zsíros tejszín.
Elkészítése: 2 –
3 epret félreteszünk a diszítéshez, a többit felszeleteljük, késes aprítóban
darabosra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, fél órát pihentetjük, hogy levet
eresszen, majd leszűrjük. 1 – 2 evőkanál eperlét elkeverünk 4 – 5 evőkanál vízzel, ráöntjük a zselatinra, hagyjuk
felpuhulni. A többi eperlét elkeverjük a
a krémsajttal. A megmaradt epervelőt a késes aprítóban teljesen
pürésítjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint, majd a krémsajthoz
kavarjuk. Desszertes poharakba
kanalazzuk, 1 – 2 órát a hűtőben dermesztjük.
A kekszet 2 darab kivételével késes aprítóban darabosra őröljük. A
tejszínt a 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Tálaláskor a
darált kekszet a krém tetejére szórjuk, rákanalazzuk a tejszínhabot, a
félretett eperrel, keksszel diszítjük.
1 megjegyzés:
Mennyei :-)
Megjegyzés küldése