Hozzávalók
(2 személy részére): 25 dkg szép gömbölyded szemű rizs (vagy
rizottónak való rizs), 4 maréknyi spenót, 1 hagyma, fél dl
minőségi fehérbor, fél liter zöldségleves, 1 evőkanál
citromlé, 10 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, kis csokor
petrezselyemzöld, kevés olaj, 1 kis kötés hónapos retek, só,
kis vaj.
Elkészítése:
A spenótot megmossuk, késes aprítóban pürésítjük. A finomra
aprított hagymát kevés felforrósított olajon üvegesre
dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a rizst,
picit átforgatjuk az olajon amíg fehéredni kezd, sózzuk,
borsozzuk, hozzáöntjük a fehérbort, addig kavargatjuk, míg az
alkohol elpárolog, a bort felissza a rizs, ezután fokozatosan adjuk
hozzá a zöldséglevest, egyszerre csak annyit, amennyit 5 - 6 perc
alatt beszív a rizs, végül hozzáadjuk a citromlét. Amikor a rizs
megpuhult, de nem szétfőtt hozzákavarjuk a spenótpürét, a
parmezán sajtot és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A
hónapos retket karikára vágjuk, sózzuk, a forró vajon kissé
megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése