2018. március 26., hétfő

Spenótos rizottó sült retekkel

Nem szokványos feltéttel és szinben, de nagyon finom :)



Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg szép gömbölyded szemű rizs (vagy rizottónak való rizs), 4 maréknyi spenót, 1 hagyma, fél dl minőségi fehérbor, fél liter zöldségleves, 1 evőkanál citromlé, 10 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj, 1 kis kötés hónapos retek, só, kis vaj.
Elkészítése: A spenótot megmossuk, késes aprítóban pürésítjük. A finomra aprított hagymát kevés felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a rizst, picit átforgatjuk az olajon amíg fehéredni kezd, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a fehérbort, addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog, a bort felissza a rizs, ezután fokozatosan adjuk hozzá a zöldséglevest, egyszerre csak annyit, amennyit 5 - 6 perc alatt beszív a rizs, végül hozzáadjuk a citromlét. Amikor a rizs megpuhult, de nem szétfőtt hozzákavarjuk a spenótpürét, a parmezán sajtot és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A hónapos retket karikára vágjuk, sózzuk, a forró vajon kissé megpirítjuk.


Nincsenek megjegyzések: