Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 bőr nélküli csirke
felsőcomb, 4 krumpli, 2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, chilipehely, szárított
petrezselyemzöld és bazsalikom, só, bors, fokhagymapor, kevés olaj, 20 dkg
zöldborsó, 15 dkg spenót.
Elkészítése: a csirkecombokat sóval, borssal,
fokhagymaporral, chilipehellyel, a szárított zöldfűszerekkel alaposan bekenjük,
forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd áthelyezzük egy hőálló tálba,
hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, a fokhagymát, a meghámozott , félbe
vágott krumplit, kb 1, 5 dl vizet öntünk rá, alufóliával lefödve, 200 fokra
előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk, amíg a levét majdnem elfövi,
ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot, visszafödjük az alufóliával, 3 – 4
percig pároljuk, majd kifödve pár perc alatt kissé megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése