Esős tavaszi napokra.
Hozzávalók (4 személy
részére): 50 dkg gomba, 0,5 dl minőségi fehérbor, 3 közepes krumpli, 1 hagyma, fél
póréhagyma, fél paprika, 5 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, chilipehely,
zöldpetrezselyem. A tálaláshoz: 10 dkg száraz kolbász, kevés olaj, 5 dkg reszelt parmezán
sajt.
Elkészítése: A felszeletelt gombát a finomra aprított
fokhagymával, borssal, kevés olajon kissé megpirítjuk, ráöntjük a fehérbort,
folyamatosan kavargatva hagyjuk teljesen elpárologni. A finomra aprított
hagymát, a karikára vágott póréhagymát, a kockára vágott paprikát üvegesre
dinszteljük pici olajon, felöntjük kb 1, 5 liter vízzel, hozzáadjuk a gombát, a
meghámozott, hasábokra vágott krumplit, sózzuk, megszórjuk a chilipehellyel, felforraljuk,
együtt puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. A száraz kolbászt karikára
vágjuk, pici olajon megpirítjuk.
A levest a kolbászkarikákkal,
a reszelt parmezánnal, zöldpetrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés: Maradék főtt vagy
sült krumplit is használhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése