2018. március 7., szerda

Tavaszi minestrone

Egyszerűen nagyszerű :)


Hozzávalók (4 – 5 személy számára): 6 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, kis darab zeller,1 hagyma,  fél cukkini, 6 kisebb gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cukorborsó, 10 koktélparadicsom, 5 dkg száraztészta, 1, 5 dl sűrített  paradicsom, 2 maréknyi spenót, só, bors, kis csokor bazsalikom és zöldpetrezselyem. A tálaláshoz: 5 dkg parmezán sajt forgács.

Elkészítése:2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a karikára vágott leveszöldséget (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert), a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockára vágott cukkinit, a kettőbe vágott koktélparadicsomot, a száraztésztát,  5 – 6 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a cukorborsót. Végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a spenótot, összeforraljuk, végül megszorjuk a finomra aprított zöldfűszerekkel.  Parmezán sajt forgácsokkal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: