Hozzávalók (4 – 5 személy számára): 6 sárgarépa, 1
petrezselyem gyökér, kis darab zeller,1 hagyma, fél cukkini, 6 kisebb gomba, 10 dkg zöldborsó,
10 dkg cukorborsó, 10 koktélparadicsom, 5 dkg száraztészta, 1, 5 dl
sűrített paradicsom, 2 maréknyi spenót, só,
bors, kis csokor bazsalikom és zöldpetrezselyem. A tálaláshoz: 5 dkg parmezán
sajt forgács.
Elkészítése:2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a
karikára vágott leveszöldséget (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert), a
finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a zöldségek
megpuhultak hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockára vágott cukkinit, a
kettőbe vágott koktélparadicsomot, a száraztésztát, 5 – 6 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a
zöldborsót, a cukorborsót. Végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a
spenótot, összeforraljuk, végül megszorjuk a finomra aprított
zöldfűszerekkel. Parmezán sajt
forgácsokkal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése