Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 1 báránycomb, kis csokor
rozmaring,kis csokor zöldpetrezselyem, 7
– 8 cikk fokhagyma, fokhagymapor, fél sárga paprika, só, bors, kb 1, 5 dl olaj.
A körethez: 4 – 5 sárgarépa, 10 gomba,
5 krumpli, 15 kelbimbó, 1 fej fokhagyma, só, kevés olaj.
Elkészítése: A
rozmaringot, zöldpetrezselymet , fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát apró
kockákra vágjuk. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a fokhagymaport, a paprikát, a
sót, a borsot elkeverjük az olajban, alaposan bekenjük vele a báránycombot,
zárt edényben, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A körethez a
krumplit hasábokra, a sárgarépát csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük,
hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, alaposan
összeforgatjuk, egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,hozzáadjuk a
héjastól félbe vágott fokhagymát,
ráhelyezzük a combot, 2 dl vizet
öntünk rá, alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben, kb 1óra alatt
puhára pároljuk, majd a saját zsírjával öntözgetve megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése