Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 1 dl tej, 1
tojás, 1, 5 teáskanál sütőpor, só ízés szerint. A töltelékhez: 15 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, pici só ,fél
teáskanál pirospaprika.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd
elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejet és nyújthatóra gyúrjuk. Ha
nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adunk még hozzá. Amíg elkészítjük a
sajtkrémet, addig hűtőben tároljuk.
A krémhez a puha vajat elkeverjük a sajttal, paprikával és
pici sóval, két részre osztjuk.
A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt enyhén lisztezett
deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a sajtos
krémet, szorosan feltekerjük. Fóliába
csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra vágjuk és 160 fokra
melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert
könnyen kiszárad!).
Megjegyzés: Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémből a vaj
kiolvad, de utána hűlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése