Virágvasárnapra :)
A kókuszliszttel sütött palacsinta esetében ne számítsunk a hagyományos palacsinta állagra és ízre, de ha nyitottak vagyunk az újra akkor finom élményben lehet részünk.
A kókuszliszttel sütött palacsinta esetében ne számítsunk a hagyományos palacsinta állagra és ízre, de ha nyitottak vagyunk az újra akkor finom élményben lehet részünk.
Hozzávalók (kb 10 palacsintához): 4 nagy tojás, 25 dkg ricotta sajt, 1, 5 dl
tej, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 6 evőkanál kókuszliszt, 15 dkg áfonya, fél
teáskanál sütőpor, kókuszolaj a sütéshez. A tálaláshoz: 15 dkg áfonya, 3
teáskanál barna cukor.
Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, hozzákavarjuk a
ricottát, a tejet, hozzáadjuk a cirtomhéjat, a kókuszlisztet, a sütőport,
alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk az áfonyát is. 10 percet
pihentetjük, hogy a kókuszliszt magába szívja a nedvességet, ha szükséges még
egy kis tejet adunk hozzá. Mindegyik palacsinta sütése előtt egy teáskanálnyi
kókuszolajat teszünk a serpenyőbe, felforrósítjuk, kb 2 evőkanálnyi masszát
adagolunk 1 palacsintához, mindkét olalukon kb 3 – 3 percig sütjük, óvatosan
fordítjuk meg, mert könnyen szétesik.
A tálaláshoz az áfonyát a barnacukorral és kb 0, 5 dl vízzel összerotyogtatjuk.
Megjegyzés: Mézzel, juharsziruppal, más dzsemmel is
tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése