Hozzávalók (kb 12 darabhoz): 6 evőkanál kókuszliszt, 5
evőkanál mandulaliszt, fél teáskanál sütőpor, 7 evőkanál méz, 1 dl kókuszolaj,
pici só, 5 dkg magas kakaótartalmú keserű csokoládé.
Elkészítése: A kókuszlisztet, a mandulalisztet elkeverjük
a sütőporral, a sóval. A kókuszolajat megolvasztjuk, elkeverjük a mézzel. A
száraz részt összekeverjük a nedves résszel, 10 percet
pihenni hagyjuk, hogy a kókuszliszt beszívja a nedvességet. A csokoládét apróra
vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanál segítségével kis gombócokat
szaggatunk, a kanál hátával kissé ellapogatjuk, belenyomkodjuk a csokoládét. 130 fokra
előmelegített sütőben kb 10
perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég.
Megjegyzés: Amikor kivesszük a sütőből még lágyak lesznek
a kekszeink, de kihűlve megszilárdulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése