2018. március 10., szombat

Kókuszlisztes, csokoládés keksz

Imádom a kókuszt mindenféle formába, azt hiszem mondtam már :) És a kókuszliszt, az vmi csoda :)



Hozzávalók (kb 12 darabhoz): 6 evőkanál kókuszliszt, 5 evőkanál mandulaliszt, fél teáskanál sütőpor, 7 evőkanál méz, 1 dl kókuszolaj, pici só, 5 dkg magas kakaótartalmú keserű csokoládé.
Elkészítése: A kókuszlisztet, a mandulalisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval. A kókuszolajat megolvasztjuk, elkeverjük a mézzel. A száraz részt összekeverjük a nedves résszel, 10 percet pihenni hagyjuk, hogy a kókuszliszt beszívja a nedvességet. A csokoládét apróra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanál segítségével kis gombócokat szaggatunk, a kanál hátával kissé ellapogatjuk, belenyomkodjuk a csokoládét. 130 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég.

Megjegyzés: Amikor kivesszük a sütőből még lágyak lesznek a kekszeink, de kihűlve megszilárdulnak.


Nincsenek megjegyzések: