2016. január 21., csütörtök

Fájdalom

Nagynénémtől tanultuk, nem tudom miért ez a neve, de nagyon finom, tömény diós sütemény. Köszi Ibi. Köszönöm Édesanyám, hogy elkészitetted.



Hozzávalók: a lapokhoz: 6 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 20 dkg megpörkölt és apróra vágott dió, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál őrölt kávé, 2 evőkanál liszt. A krémhez: 6 tojássárgája, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin. A diszítéshez: néhány kocka csokoládé.
Elkészítése: A lapokhoz a száraz hozzávalókat (a diót, a kakaót, a kávét, a lisztet) össevegyítjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük , majd kanalanként hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon két lapot sütünk. A krémhez a tojássárgáját elkavarjuk a cukorral, folyamatosan kavargatva gőz fölött megfőzzük, amíg megvastagodik, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű margarint. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy annyit meghagyunk belőle, hogy a tetejére is tudjunk kenni egy vékony réteget. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Nyami.
Már megijedtem. lehet,hogy azért ez a neve,mert nagyon finom és törékeny.:) A tömény helyett ezt olvastam.:)

Vicuska írta...

Fájdalmas, amikor nagyon gyorsan elfogy! :)