Hozzávalók: a tésztához:22 dkg liszt, 15
dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál tej. A töltelékhez:
8 tojás, 20 dkg cukor, 28 dkg darált dió, ízlés szerint őrölt szegfűszeg és
fahéj, pici só. A mázhoz: 20 dkg porcukor, citromlé.
Elkészítése: A tészta anyagait alaposan
összegyúrjuk, vékony lapot nyújtunk belőle, előmelegített sütőben rózsaszínre
sütjük. A töltelékhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzávegyítjük a
diót, szegfűszeget, fahéjat és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt a
tölteléket rásimítjuk az előre megsütött lapra, alacsony hőfokon
megsütjük. A mázhoz a porcukrot simára
kavarjuk annyi citromlével, hogy kenhető legyen, a sütemény tetejét bevonjuk
vele.
6 megjegyzés:
Nagyon tetszik. Kipróbálom.
Nagyon tetszik a recepted, de megírnád pontosan, milyen hőfokon sütötted? Köszönettel Katalin
Névtelen, bocsánat, hogy ceak ilyes késöre válaszolok, kb 150 fokon kell sütni.
Most sütöm, várom a család mit szól hozzá. 😘
A tepsi metetet megirnad.Nagyon guszta megsütnem csak nem tudom hogy milyen legyen a tepsi.Szantó Gusztavne.
Ez nagyon finom süti lehet!
Megjegyzés küldése