2016. január 24., vasárnap

Jegesmedve

Új süti, nagyon finom :) Mutatós :)


Hozzávalók: a tésztához:22 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál tej. A töltelékhez: 8 tojás, 20 dkg cukor, 28 dkg darált dió, ízlés szerint őrölt szegfűszeg és fahéj, pici só. A mázhoz: 20 dkg porcukor, citromlé.
Elkészítése: A tészta anyagait alaposan összegyúrjuk, vékony lapot nyújtunk belőle, előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. A töltelékhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzávegyítjük a diót, szegfűszeget, fahéjat és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt a tölteléket rásimítjuk az előre megsütött lapra, alacsony hőfokon megsütjük.  A mázhoz a porcukrot simára kavarjuk annyi citromlével, hogy kenhető legyen, a sütemény tetejét bevonjuk vele.

6 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon tetszik. Kipróbálom.

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a recepted, de megírnád pontosan, milyen hőfokon sütötted? Köszönettel Katalin

Kati írta...

Névtelen, bocsánat, hogy ceak ilyes késöre válaszolok, kb 150 fokon kell sütni.

Mészáros Pál Balázsné írta...

Most sütöm, várom a család mit szól hozzá. 😘

Névtelen írta...

A tepsi metetet megirnad.Nagyon guszta megsütnem csak nem tudom hogy milyen legyen a tepsi.Szantó Gusztavne.

Vicuska írta...

Ez nagyon finom süti lehet!