Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg tőkehal filé, kis olívaolaj,
só, bors, chilipehely, szárított bazsalikom, zöldpetrezselyem, fokhagymapor, 20 dkg spenót,
6 cikk fokhagyma, 15 koktélparadicsom, kis kocka vaj, 1, 5 dl tejszín.
Elkészítése: A halszeleteket fűszerezzük sóval, borssal,
chilipehellyel, fokhagymaporral, szárított zöldfűszerekkel, 2 órát a hűtőben
pihentetjük, majd a felforrósított olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk,
félretesszük. A forró vajon kissé megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát,
hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, a kissé megvagdosott spenótot,
csak épp addig pároljuk, míg a spenót kissé összeesik, sózzuk, borsozzuk,
felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a halat is, kissé összerotyogtatjuk.
Megjegyzés: Tálalhatjuk friss kenyérrel, de tésztával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése