2020. május 1., péntek

Maradékhasznosító krumplis reggeli

Az alábbi recept inkább egy ötlet maradék főtt vagy sült krumpli hasznosítására. Kiadós reggelinek, de akár ebédnek vagy vacsorának is kitűnő.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 közepes főtt vagy sült krumpli, 4 szelet bacon, 4 tojás, só, bors, kevés olaj, kevés retekcsíra. A salátához: fél kigyóuborka, 1 paradicsom, 1 kisebb szelet káposzta, 2- 3 jégsaláta levél, fél hagyma, só, olívaolaj.
A saláta hozzávalóit tetszőlegesen felszeleteljük, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk. A sült vagy főtt krumplit meghámozzuk, hosszában kettőbe vágjuk. A bacont kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. A tojásokból kevés olajon tükörtojást sütünk. A bacon kisült zsírjában megpirítjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, tányérra helyezzük, ráfektetjük a bacont, majd a tükörtojást, retekcsírával megszórva, salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: