2020. május 18., hétfő

Kínai zöldséges tészta ( Zöldséges chow mein )

Nagyon szeretjük az ázsiai konyhát, s a magunk módján igyekszünk otthon is elkészíteni egyszerűbb változatait, ez a zöldséges tészta már többször is az asztalunkra került az utóbbi hetekben. Nem kellenek hozzá nagyon különleges hozzávalók, mégis nagyon finom, sőt olyan zöldségeket használhatunk hozzá, ami éppen van otthon.


Hozzávalók ( 4 személy részére): 30 dkg kínai tojásos tészta, 1 cukkini, 1 édeskömény, 10 gomba, 1 sárga paprika, 3 cikk fokhagyma, diónyi gyömbér, 5 - 6 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, só, bors, ízlés szerinti chili paprika por, kevés olaj, ( ha van kéznél pár cseppnyi szezámmag olaj).
Elkészítése: A kínai tésztának a vizet felforraljuk, amikor fő beletesszük a tésztát, félrehúzzuk a lángról, folyamatosan kavargatjuk 4 - 5 percig, amíg elkészül, leszűrjük, félretesszük. A szójaszószt elkeverjük a mézzel.
A fokhagymát és a meghámozott gyömbért lereszeljük. Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, a chili paprika port átforgatjuk épp annyira, hogy ne égjen meg, majd hozzáadjuk a csíkokra szeletelt zöldségeket, magas lángon folyamatosan rázogatva roppanósra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézes szójaszószt, majd beleforgatjuk a kész kínai tésztát, összepirítjuk, megöntözzük a szezámmag olajjal. Az édeskömény zöldjével megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Kínai tojásos tészta hiányában más tojásos tésztát is használhatunk. Szezámmaggal is megszórhatjuk, csa nekem épp nem volt kéznél.


Nincsenek megjegyzések: