2020. május 3., vasárnap

Fokhagymás sült spárga fűszeres kuszkusszal

Egy nagyon egyszerű, de egészséges húsmentes étel amit ma hoztam :) Spárga szezON!
Imádjuk a spárgát :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 8 -10 spárga, 4 gomba, 4 koktélparadicsom, só, bors, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, kevés citromlé, 2 tojás. A kuszkuszhoz: 20 dkg kuszkusz, 1 evőkanál házi ételízesítő, késhegynyi a következő fűszerekből: pirospaprika, őrölt koriander és kurkuma, őrölt kömény és fahéj, 1 evőkanál mazsola, 1 teáskanál fenyőmag, csorrintásnyi olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A házi ételízesítőt kb 2, 5 dl vízben megfőzzük, leszűrjük. A fűszereket és a fenyőmagot megfuttatjuk az olajon, épp annyira, hogy az aromájukat kieresszék, de ne égjenek meg, hozzáadjuk a kuszkuszt, a mazsolát, átkavarjuk kissé, felöntjük az újraforralt zöldség alaplével, összekavarjuk, műanyag fóliával lefödjük, 10 percet állni hagyjuk, majd összekavarjuk, hogy kissé fellazítsuk.
A spárga lábát, ha túl fás eltávolítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, rátesszük a fokhagymacikkeket, kissé átforgatjuk a vajon, utána kivesszük, hogy ne égjen meg, ezután belefektetjük a spárgát, sózzuk, borsozzuk, megpriccoljuk kevés citromlével, egyszer átfordítva roppanósra sütjük. A spárga után a serpenyőben megpirítjuk a vízszintesen ketté vágott gombát és a kettőbe vágott koktélparadicsomot is. A tojásokból lágy buggyantott tojást főzünk. A spárgát a kuszkusszal, a sült zöldségekkel, a buggyantott tojással tálaljuk, tálalás előtt megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: