2020. május 13., szerda

Rakott spárga rizzsel

Ismét egy spárgás étel, mert szeretjük :)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 30 dkg spárga, 35 dkg rizs, fél paprika, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 10 dkg székely szalámi, pirospaprika, só, bors, kevés olaj, 5 dkg vaj, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése: A rizst, bő enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A spárga lábát, ha esetleg kissé szálkás eltávolítjuk, esetleg kissé meghámozzuk, egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a spárgát, sózzuk, borsozzuk, 4 - 5 perc alatt mindkét oldalán megpirítjuk, amíg roppanós lesz. A finomra aprított hagymát, az apró kockákra vágott paprikát és szalámit, az áttört fokhagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, átkavarjuk, majd hozzáadjuk a kész főtt rizst, összekavarjuk. A tojást felverjük, sózzuk, elkeverjük a tejföllel.
Egy hőálló tálat kivajazunk, az alján elterítjük a rizst, ráhelyezzük a spárgát, kissé belenyomkodjuk a rizsbe, egyenletesen ráöntjük a tojásos masszát, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal majd a zsemlemorzsával. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.

Nincsenek megjegyzések: