2020. május 14., csütörtök

Banánkrémes palacsinta

Szeretjük a palacsintát, mégis ritkábban készítem, mert kissé lusta vagyok a sütéséhez :) De most nagyon megkívántuk. Kétféle is készült, sima és kakaós tésztájú is. Mindkettő finom lett :)


Hozzávalók: A fehér palacsintához: 1 tojás, 10 evőkanál liszt, csipet só, 2 kávéskanál cukor, 2 - 3 dl tej, csorrintásnyi olaj, annyi ásványvíz, hogy híg, szinte tejszín sűrűségű tészta legyen.
A kakaós palacsintához: 1 tojás, 10 evőkanál liszt, 1, 5 evőkanál kakaó, csipet só, 2 kávéskanál cukor, 2 - 3 dl tej, csorrintásnyi olaj, annyi ásványvíz, hogy híg, szinte tejszín sűrűségű tészta legyen.
A töltelékhez: 5 banán, 2 evőkanál barna cukor, kevés citromlé.
Elkészítése:  A tojást a sóval és a cukorral simára kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, csomómentesre kavarjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és az ásványvizet. Végül hozzáöntjük az olajat. A palacsintasütőbe pici olajat felforrósítunk, belecsurgatunk kb. egy kisebb merítőkanálnyi tésztát, és a palacsintasütőt körbeforgatva elterítjük benne. Amikor a palacsinta széle már elvált a sütőtől akkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Ha teflonos palacsintasütőt használunk a következőknél már nem szükséges olajazni. A kakaós palacsinta esetében annyi a különbség, hogy a kakaót elkavarjuk a liszttel úgy adjuk a nedves masszához.
A töltelékhez a banánt villával széttörjük, hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerinti citromlét, simára kavarjuk.  A kisült palacsintákat megkenjük a banánkrémmel, majd feltekerjük. Melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: