2020. április 29., szerda

Mediterrán zöldséges, pestos tészta

Ha valami könnyed nyárias fogást szeretnénk, ez a pestos, sült zöldséges tészta egy jó megoldás lehet. Sőt a lisztből készült tésztát lecserélhetjük akár pl lencséből készített tésztára, vagy teljes kőrlésű lisztből készült tésztára, így még egészségesebb lesz.


Hozzávalók (4 személy részére): 25 dkg lencséből készült száraztészta, 2 paprika ( lehetőleg egy sárga és egy piros), 2 cukkini, 3 hagyma, 1 padlizsán, 15 koktélparadicsom, só, bors, olívaolaj, friss petrezselyemzöld, szárított kakukkfű, rozmaring, oregánó, 2 - 3 evőkanál pesto, 10 dkg parmezán.
Elkészítése:  Először elkészítjük a mediterán zöldséget. A paprikát kicsumázzuk, csíkokra, a hagymát szintén csíkokra vágjuk, a cukkinit karikákra a padlizsánt héjastól falatnyi kockákra szeleteljük, mindezt egy tálban összeforgatjuk, kissé sózzuk, borsozzuk, meszórjuk a szárított fűszerekkel, kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk, egy tepsibe öntjük, 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 – 25 perc alatt megsütjük. A koktélparadicsomokat kevés olajon egy serpenyőben kissé megpirítjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. 
A tésztát összeforgatjuk a pestoval, a sült zöldségekkel, finomra aprított pertezselyemzölddel és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Saját készítésű vagy boltban vásárolt pestot is használhatunk. Lencséből készült tészta helyett normál tésztával is nagyon finom :)

Nincsenek megjegyzések: