2020. május 10., vasárnap

Parmezános cukkini fasírt

Ez a parmezános cukkini fasírt is nagyon finom :)


Hozzávalók (kb 20 fasírthoz): 2 közepes cukkini, 5 dkg parmezán sajt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál rizsliszt, 1 tojás, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld. A forgatáshoz: 15 dkg rizsliszt, 5 dkg parmezán sajt. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, picit sózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd kétszer, háromszor alaposan kiszorítjuk. A lereszelt cukkinihez hozzáadjuk a többi hozzávalót, a finomra aprított petrezselyemzöldet, alaposan összedolgozzuk, gombócokat formázunk, beleforgatjuk a parmezánnal elkevert rizslisztbe, forró olajban pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: