2020. május 27., szerda

Kéthagymás, tejszínes csirkemell

Azt hiszem túl sok tésztás ételt eszünk :) De annyira jól variálhatóak, és pikk - pakk készen vannak. Mint az alábbi csirkés recept is.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 40 dkg csirkemell, 1 hagyma, 1 póréhagyma, só, bors, 3 dl tejszín, 6 dkg füstölt sajt, kevés olaj, petrezselyemzöld, 20 dkg tészta.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben készre főzzük.
A csirkemellet csíkokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben megpirítjuk, vigyázzunk, ne süssük túl, mert a csirkemell gyorsan kiszárad.
A finomra aprított hagymát és póréhagymát éppen csak roppanósra dinszteljük az olajon, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, 2 - 3 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, együtt főzzük még 3 - 4 percig, ekkor hozzáadjuk a tésztát, a finomra aprított petrezselyemzöldet, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: