2020. május 26., kedd

Fűszeres csirkesült koktélparadicsommal

Egy finom és fűszeres csirkesült :)


Hozzávalók (4 személy részére):1 csirke java ( alsó és felső combok, szárnyak, mellehúsa), 50 dkg újkrumpli, 20 koktélparadicsom, 6 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olaj, petrezselyemzöld. A páchoz: 2 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál chilipaprika, 1 teáskanál pirospaprika, fél teáskanál darált köménymag, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 teáskanál szárított kakukkfű.
Elkészítése: Előző nap elkészítjük a fűszeres páct a csirkének és bepácoljuk. A fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekavarjuk, felöntjük az olajjal, ismét összekavarjuk, a húsokat jól beleforgatjuk a pácba, jól záródó dobozban a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elterítjük benne a kockára vágott újkrumplit, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk az olajjal és a darabosra vágott fokhagymával. A csirkehúst kivesszük a pácból, forró serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd a krumplihoz adjuk, ráöntünk kb 2 dl vizet, alufóliával lefödve, 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük, kifödjük, zsírjára pirítjuk, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: A fűszeres páct később ( 1 – 2 hét) is felhasználhatjuk más húsok pácolására ha a hűtőben tartjuk, jól zárodó dobozban.

Nincsenek megjegyzések: