2020. május 15., péntek

Gazdag kuszkuszos koktélparadicsomos egytálétel

Szeretem a gyorsan elkészülő egytálételeket, s ezekben az a jó, hogy mindig azt tehetünk bele ami épp megtalálható a hűtőnkben, nehezen lehet elrontani.


Hozzávalók ( 2 személy részére): A kuszkuszhoz: 20 dkg kuszkusz, 1 evőkanál házi ételízesítő, késhegynyi a következő fűszerekből: pirospaprika, őrölt koriander és kurkuma, őrölt kömény és fahéj, 1 evőkanál mazsola, 1 teáskanál fenyőmag, csorrintásnyi olaj, petrezselyemzöld. Továbbá: 20 koktélparadicsom, 6 gomba, 4 evőkanál csemegekukorica (konzerv), 2 evőkanál vegyes főtt bab (konzerv), retekcsíra, kevés olaj.
Elkészítése: A kuszkuszhoz a házi ételízesítőt kb 2, 5 dl vízben megfőzzük, leszűrjük. A fűszereket és a fenyőmagot megfuttatjuk az olajon, épp annyira, hogy az aromájukat kieresszék, de ne égjenek meg, hozzáadjuk a kuszkuszt, a mazsolát, átkavarjuk kissé, felöntjük az újraforralt zöldség alaplével, összekavarjuk, műanyag fóliával lefödjük, 10 percet állni hagyjuk, majd összekavarjuk, hogy kissé fellazítsuk. A koktélparadicsomot kevés olajon forró serpenyőben megpirítjuk, félretesszük, majd ugyanebben megpirítjuk az apróra szeletelt gombát is. Ezután egy nagyobb tálban a kidegedt kuszkuszt összekavarjuk a gombával, babbal, csemegekukoricával, a tetejére helyezzük a koktélparadicsomot, megszórjuk a csírával.

Megjegyzés: Ha rövidebb idő alatt szeretnénk előállítani, a fűszeres kuszkusz helyett készíthetjük sima kuszkusszal, ebben az esetben csak forró vízzel leforrázzuk, letakarva állni hagyjuk, mikor kész adhatunk hozzá pici sót, borsot, olívaolajat, s fellazítjuk, s ehhez adjuk a zöldségeket.

Nincsenek megjegyzések: