2020. május 20., szerda

Lusta asszony töltött káposztája

Igazából ez egy maradékhasznosító étel, mert volt egy kevés darált húsom, meg egy kevés savanyú káposztám, azokat használtam fel, csak még egy kevés gombát is adtam a káposztához. Az íze pont olyan, mint a töltött káposztáé, csak, nincs levelekbe töltögetve.


Hozzávalók ( 2 - 3 személy részére): kb 40 dkg savanyú káposzta, 8 gomba, 1 hagyma, 1 babérlevél, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, friss kapor. A húsgombócokhoz: 20 dkg darált hús ( sertés és marha vegyesen), 5 dkg rizs, 2 tojás, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A húsgombócokhoz a darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a tojást, a fűszereket, alaposan összedolgozzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk.
A káposztát kiszorítjuk, ha esetleg túl savanyú lenne akkor hideg vízzel átmossuk.
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, kissé megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedő alatt kb 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombócokat, együtt készre főzzük, ha szükséges a vizet forró vízzel pótoljuk, óvatosan, inkább rázogatva mozgatjuk meg, hogy a gombócok ne törjenek össze, végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.

Megjegyzés: Tejföllel tálaljuk.


2 megjegyzés:

yanmaneee írta...

kyrie shoes
yeezy 350
off white clothing
kevin durant shoes
retro jordans
yeezy supply
jordan 6
yeezy boost 350 v2
kyrie 6 shoes
kevin durant

Unknown írta...

replica bags online replica hermes bags h3t34s5z23 replica bags wholesale mumbai replica bags prada click over here o1j94t3w15 replica bags china replica bags and watches replica gucci handbags j0q27o6m11 replica bags london