Igazából ez egy maradékhasznosító étel, mert volt egy kevés darált húsom, meg egy kevés savanyú káposztám, azokat használtam fel, csak még egy kevés gombát is adtam a káposztához. Az íze pont olyan, mint a töltött káposztáé, csak, nincs levelekbe töltögetve.
Hozzávalók ( 2 - 3 személy részére): kb 40 dkg savanyú káposzta, 8 gomba, 1 hagyma, 1 babérlevél, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, friss kapor. A húsgombócokhoz: 20 dkg darált hús ( sertés és marha vegyesen), 5 dkg rizs, 2 tojás, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A húsgombócokhoz a darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a tojást, a fűszereket, alaposan összedolgozzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk.
A káposztát kiszorítjuk, ha esetleg túl savanyú lenne akkor hideg vízzel átmossuk.
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, kissé megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedő alatt kb 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombócokat, együtt készre főzzük, ha szükséges a vizet forró vízzel pótoljuk, óvatosan, inkább rázogatva mozgatjuk meg, hogy a gombócok ne törjenek össze, végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Megjegyzés: Tejföllel tálaljuk.
1 megjegyzés:
kyrie shoes
yeezy 350
off white clothing
kevin durant shoes
retro jordans
yeezy supply
jordan 6
yeezy boost 350 v2
kyrie 6 shoes
kevin durant
Megjegyzés küldése