Nagyon finom leveske, különleges levesbetéttel :)
Hozzávalók( 5- 6 személy részére): 6 felső csirkecomb, 7 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 póréhagyma, só, 10 szem szemesbors. A gombóchoz: 10 dkg száraz zsemle, 1 dl tej, 80 dkg húsos szalonna, 1 hagyma, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj.
A zsemlét kis kockákra vágjuk, leöntjük a felforrósított tejjel, hagyjuk kihűlni. A finomra aprított hagymát és az apró kockákra vágott szalonnát megpirítjuk a vajon, szintén kihűtjük. A beáztatott zsemléhez hozzáadjuk a hagymás, szalonnás keveréket, a sót, borsot, finomra aprított petrezselyemzöldet, a lisztet és a felvert tojást, alaposan összekeverjük, 20 percet pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, gyöngyöző sós vízben 5 – 6 perc alatt kifőzzük.
A levest forrón a gombócokkal tálaljuk.
Megjegyzés: A főtt húst tálalhatjuk paradicsomszósszal, krumpli körettel, vagy fűszerezve meg is piríthatjuk, s úgy tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése