Már sokszor említettem, hogy nagybátyám igen szeret gombászni, de viszont nem annyira szereti megenni, így legtöbbször nálunk köt ki amit gyűjt, nálunk pedig nem megy kárba :) Így ma reggelire sajttal sült keserűgombát ettünk, friss zöldségekből készült salátával.
Hozzávalók (4 személy számára): kb 20 dk keserűgomba, 10 dkg sajt (jelen esetben cheddár), 5 dkg füstölt lazac, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A keserűgombát alaposan megmossuk, leszárítjuk, a tönkjét eltávolítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sajt forgácsokkal, grillen vagy gáztűzhely esetében, a nyílt láng főlé helyezett fémből készült alátéten addig sütjük, míg a gomba teteje megpirul, a sajt megolvad rajta. Amikor elkészült megszórjuk petrezselyemzölddel és kis lazac szeletkéket helyezünk rá. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Friss zöldségekből készült salátát, aludtejet, natúr joghurtot kínálunk mellé.
2 megjegyzés:
De finom reggelitek lehetett! Jó is, ha az ember lánya készen kap finom erdei gombát :-) Gondolom csak a neve keserű... :-)
Katalin, nem, nem csak a neve keserü, hanem van egy kis kesernyéssége ennek a fajta gombának, ezért ételekbe, mártásba, pörköltbe stb, nem.szokták tenni, hanem juhtúróval grillen vagy a kályha tetején megsütni. Egy jellegzetes erdélyi étel.
Megjegyzés küldése