Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 nagy padlizsán, 2 kisebb hagyma, 2 kisebb darab zeller, 45 dkg konzerv paradicsom, 15 zöld olajbogyó, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 evőkanál kapribogyó, 1 marék mazsola, 1 dkg reszelt étcsokoládé, 2 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál nyírfacukor, kb 1 dl olívaolaj, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, marék pörkölt dió.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a ragu hozzávalóit: a padlizsánt, a hagymát, a zellert, a paradicsomkonzervet,
az olajbogyót, a paradicsomot, a paprikát, a kapribogyót, a mazsolát, a
csokoládét, a petrezselyemzöldet, a diót.
2.
A
padlizsánt kockákra vágjuk, 3 – 4 részletben az olívaolajon megpirítjuk,
sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
3.
Ugyanabban
a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, kockára
vágott zellert és paprikát.
4.
A
hagymás paprikás alaphoz hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott
paradicsomot, 10 percig
együtt pároljuk.
5.
Ezután
hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, 10 percig főzzük, míg sűrűsödni kezd.
6.
Hozzáadjuk az olajbogyót, mazsolát, kapribogyót,
belereszeljük a csokoládét, sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt főzzük.
7.
Végül beletesszük a padlizsánt, ízesítjük a
fehérborecettel, a cukorral, öszeforraljuk, megszórjuk a finomra aprított
petrezselyemzölddel.
8.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk,
tálaláskor a ragu tetejére szórjuk.
Megjegyzés: A kész ragut kenyérszeletekre kanalazva, a petrezselyemzölddel és a dióval megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: A kész ragut kenyérszeletekre kanalazva, a petrezselyemzölddel és a dióval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése