2016. június 2., csütörtök

Kukoricalisztben sült pisztráng spárgával

És ismét hal :) Imádom, mindenféle formában :) Így is :)


Hozzávalók (2 személy részére): 2 pisztráng (50 dkg ), 4 - 5 evőkanál kukoricaliszt, só, bors, pirospaprika, olaj a sütéshez. A körethez: 40 dkg zöld spárga, 15 dkg vaj, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 1 - 2 evőkanál citromlé, 5 dkg juhtúró, kis csokor kapor.
Elkészítése: A pisztráng fejét és pikkelyeit eltávolítjuk, mindkét oldalán beírdaljuk, kívül - belül sózzuk borsozzuk. A kukoricalisztet elkeverjük kevés pirospaprikával, sóval, borssal, a halat alaposan beleforgatjuk, a felforrósított olajban pirosra sütjük. A spárga fás részét letörjük, ha szükséges az alsó részét meghámozzuk. A vajat felforrósítjuk, a finomra aprított fokhagymát kissé megforgatjuk benne, hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük a citromlével, roppanósra sütjük, még forrón megszórjuk a juhtúróval és a finomra aprított kaporral. A hallal együtt azonnal tálaljuk.Tálaláskor citromot szolgálunk fel hozzá.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, hasonlót én is sütöttem már.
Én ma kapormártásos pisztrángot sütöttem, már fent is van :-)

Kati írta...

Katalin, bizony, az :) Kapormártással is finom lehet :)