Hozzávalók (5 - 6 személy részére): kb 30 - 40 dkg vegyes szárazpaszuly (bab), 5 - 6 maréknyi saláta, 1 hagyma, só, 1 nagy csokor kapor, ecet ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, 1 dl tej.
Elkészítése: A paszulyt egy éjszakára beáztatjuk. A beáztatott, leszűrt paszuly a finomra vágott hagymával, kb 3 liter vízben puhára pároljuk. Amikor a paszuly megpuhult hozzáadjuk a megmosott, kissé megtépkedett salátát, a finomra aprított kaprot, sózzuk, együtt puhára pároljuk. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a felöntjük a tejjel és ugyanannyi vízzel. Amikor a saláta is megpuhult a rántást a leveshez adjuk, összeforraljuk, végül ízlés szerint az ecettel savanyítjuk.
Hozzávalók:
kb.30 - 40 dkg szárazpaszuly(szárazbab)
4 - 5 maréknyi saláta
10 dkg füstölt szalonna(sertésbőrt is lehet bele tenni)
1 hagyma
2 evőkanál liszt
só
pirospaprika
ecet
1 csokor kapor
2 dl tej
csorrintásnyi olaj
Elkészítés:
A beáztatott paszulyt a csíkokra vágott szalonnával, a bőrrel és az
apróra vágott hagymával bő vízben(kb. 3 l) főni tettem. Amikor a paszuly
már majdnem teljesen megpuhult megsóztam, és hozzáadtam 4 - 5 jó
maréknyi megmosott, és megtépdesett salátát, valamint az apróra vágott
kaprot. Amíg a saláta főtt, elkészítettem a rántást: az olajon a lisztet
megpirítottam, picit megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem fele
tejjel, fele vízzel. Amikor a paszuly és a saláta is megpuhult,
hozzákavartam a rántást, és hagytam ismét felfőni. A tűzről levéve
megsavanyítottam három evőkanál ecettel.
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Hozzávalók:
kb.30 - 40 dkg szárazpaszuly(szárazbab)
4 - 5 maréknyi saláta
10 dkg füstölt szalonna(sertésbőrt is lehet bele tenni)
1 hagyma
2 evőkanál liszt
só
pirospaprika
ecet
1 csokor kapor
2 dl tej
csorrintásnyi olaj
Elkészítés:
A beáztatott paszulyt a csíkokra vágott szalonnával, a bőrrel és az
apróra vágott hagymával bő vízben(kb. 3 l) főni tettem. Amikor a paszuly
már majdnem teljesen megpuhult megsóztam, és hozzáadtam 4 - 5 jó
maréknyi megmosott, és megtépdesett salátát, valamint az apróra vágott
kaprot. Amíg a saláta főtt, elkészítettem a rántást: az olajon a lisztet
megpirítottam, picit megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem fele
tejjel, fele vízzel. Amikor a paszuly és a saláta is megpuhult,
hozzákavartam a rántást, és hagytam ismét felfőni. A tűzről levéve
megsavanyítottam három evőkanál ecettel.
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése