Nagyon, de nagyon finom fagylalt készült a meggyből, amit saját kezemmel szedtem :) Ne hagyjátok ki :)
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 1 dl növényi habtejszín, 20 dkg nyírfacukor, 4 tojássárgája, 40 dkg meggy, 3 evőkanál nyírfacukor.
Elkészítése: A meggyet kimagozzuk, megszórjuk a 3 evőkanál nyírfacukorral, kevés vizet töltünk rá, összerotyogtatjuk, míg a leve besűrűsödik, 2 - 3 evőkanállal félreteszünk belőle, a többit botmixer segítségével pürésítjük.
A tejet a nyírfacukorral
felforraljuk, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól
elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet.
Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett, alacsony
hőfokon tejföl
sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük. A kihűlt
fagyialaphoz hozzáadjuk tejszínt, a kihűlt meggypürét, az egészben hagyott meggyet, alaposan összekavarjuk. Egy
műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként
botmixerrel átkavarva
megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka
alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk
kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!!
Nagyon guszta lett a fagyid! Én is csináltam a napokban kétfélét is, majd hozom pár nap múlva. De a tiéd is nagyon tetszik, talán még jobban is, mint az enyém :-) Tojássárgájásat még nem próbáltam, úgyhogy ez fog következni....
Nagyon guszta és igen finom lehet! Egyszer meggyes jégkrémmel próbálkoztam .
Máría, az bizony :) Köszönöm :)
Katalin, szerintem a tiedek is finomak :) A tojássárga azért jó, mert besűríti s krémesíti a fagylaltot. Köszi :)
Éva, a jégkrém is finom lehet ugyanúgy :) Köszi :)
Megjegyzés küldése