2016. június 21., kedd

Mángold leves

Életemben először készítettem mángold levest, nagyon finom lett szerintem :) A mángold pedig a kertünkben termett :)


Hozzávalók (5 - 6 személy számára): 3 közepes sárgarépa, 2 krumpli, 1 kisebb karalábé, 1 hagyma, 1 marék zöldborsó, 2 nagy csokor mángold, 1 tojássárgája, 5 cikk fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor, só, bors, 1- 2 evőkanál ecet.
Elkészítése: Kb 2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, karalábét, a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a zöldség megpuhult hozzáadjuk a szálkáitól megszabadított, kockára vágott mángold szárait, és a felvágott mángoldot, a fokhagymát, néhány perc alatt puhára főzzük. A tojássárgát simára kavarjuk a tejföllel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Végül ízlés szerint ecettel savanyítjuk, megszórjuk a inomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: