2016. június 27., hétfő

Toszkán fehérbab saláta

Isteni finom és nyárias, mediterrán ízvilágú ez a finom saláta :) Nekem nagy kedvencem lett :)


Hozzávalók (2 személy részére): kb 15 dkg fehérbab, 1 kisebb hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 közepes paradicsom, néhány bazsalikom levél, kis csokor petrezselyemzöld, néhány karika csípőspaprika, só, bors, kb 1 dl olívaolaj.
Elkészítése: A babot előző este annyi vízben ami ellepi beáztatjuk. Másnap a levét leöntjük, sós vízben puhára pároljuk, a levében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát, csípős paprikát, zöldfűszereket finomra aprítjuk, a paradicsomot kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babhoz, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olívaolajat, óvatosan, de alaposan összeforgatjuk, jól záródó dobozba öntjük, 2 - 3 órát a hűtőben érleljük, de ha egy egész ájszakát áll, még finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések: