2016. június 7., kedd

Zöldséges karalábéleves

Egy egyszerű, de finom nyári leveske :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 2 közepes karalábé, 4 - 5 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, 5 gomba, 2 újkrumpli, 2 zöldhagyma, nagy csokor zeller, kevés olaj, só, bors, 1 citrom leve. A rántáshoz: kevés olaj, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, 1 dl tej.
Elkészítése: A finomra aprított zöldhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, felöntjük kb 3 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a kockára vágott karalábét, sárgarépát, zellert, petrezselyemgyökeret, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a zöldség már majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a felszeletelt gombát, együtt puhára főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fele tejjel, fele vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez öntjük, besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és a citromlével savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: