Hozzávalók (2 – 3
személy részére): Fél bárányborda, 2 zöldhagyma, 1 zöld paprika, só, bors,
néhány szál kakukkfű, olaj. A körethez: 50 dkg kajszibarack, 1 nagy
csokor mangold, só, 1 evőkanál nyírfacukor, kevés olaj.
Elkészítése: A báránybordát megtisztítjuk a felesleges
faggyútól, felszeleteljük, megmossuk, törlővel leszárítjuk, sózzuk,
borsozzuk. A felforrósított olajon a
bordát fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, a kettőbe vágott
paprikát, sózzuk, borsozzuk, megszorjuk a kakukkfűvel, felöntjük kb 2, 5 dl
vízzel, lefödve puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
A kajszibarackot kimagoljuk, kis kockákra vágjuk, az olajon
kissé megpirítjuk, míg levet enged, hozzáadjuk a megvágott mángoldot, kb 7 – 8
percig kavargatva pároljuk, míg besűrűsödik, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a
cukrot, összerottyantjuk. A húst a szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Csirkesültet is készíthetünk hasonló módon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése