2016. június 9., csütörtök

Bárányborda mángoldos barackszósszal

Különleges, egyszerű, finom :)


Hozzávalók (2 – 3 személy részére): Fél bárányborda, 2 zöldhagyma, 1 zöld paprika, só, bors, néhány szál kakukkfű, olaj. A körethez: 50 dkg kajszibarack, 1 nagy csokor mangold, só, 1 evőkanál nyírfacukor, kevés olaj.
Elkészítése: A báránybordát megtisztítjuk a felesleges faggyútól, felszeleteljük, megmossuk, törlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.  A felforrósított olajon a bordát fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, a kettőbe vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, megszorjuk a kakukkfűvel, felöntjük kb 2, 5 dl vízzel, lefödve puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
A kajszibarackot kimagoljuk, kis kockákra vágjuk, az olajon kissé megpirítjuk, míg levet enged, hozzáadjuk a megvágott mángoldot, kb 7 – 8 percig kavargatva pároljuk, míg besűrűsödik, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, összerottyantjuk. A húst a szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Csirkesültet is készíthetünk hasonló módon.

Nincsenek megjegyzések: