2016. június 29., szerda

Párolt sertéscomb gombás rizzsel

Egyszerű, házias, finom, bármikor megenném :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 1 kg sertéscomb, só, bors, 1 hagyma. A körethez: kb 25 dkg rizs, 2 evőkanál sóban eltett házi ételízesítő, 2 zöldhagyma, 6- 7 gomba, pirospaprika, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A sertéscombot felszeleteljük, kissé klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd felöntjük kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, csak épp egy picit pirítjuk, hogy ne száradjon ki. A finomra aprított zöldhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpirítjuk. A gombához hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, hogy ne égjen meg, hozzádjuk a rizst, a házi ételízesítőt, sót, borsot, felöntjük kb 5 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: