Hozzávalók (4 személyre): 6 + 2 tojás, 50 dkg krumpli, só, bors, pirospap3 – 4 cikk fokhagyma, 1 kis csokor kapor, 3 -4 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. A főzelékhez: 2 dl vöröslencse, 2 zöldhagyma, 1 dl natúr joghurt, só, kis csokor kapor, kevés olaj.
Elkészítése: 6
tojást keményre főzünk, meghámozzuk. A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, fűszerezzük sóval, borssal,
pirospaprikával, az áttört fokhagymával, a finomra aprított kaporral, hozzáadunk 1 tojást, alaposan
összedolgozzuk. A megmaradt tojást
sóval, borssal kissé felverjük. Az
olajat felforrósítjuk, a meghámozott tojásokat lisztbe forgatjuk, majd vizes
kézzel beburkoljuk a krumplis masszába, ismét lisztbe forgatjuk, majd a felvert
tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába, a forró olajon mindkét oldalát
aranybarnára sütjük.
A finomra aprított zöldhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megmosott lencsét, kissé átpirítjuk, sózzuk, felöntjük kb 4 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a joghurttal selymesítjük.
A finomra aprított zöldhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megmosott lencsét, kissé átpirítjuk, sózzuk, felöntjük kb 4 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a joghurttal selymesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése