Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a cukrot, a sót, a citromlevet, az olajat, összeforgatjuk, 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivéve hozzákavarjuk a finomra aprított bazsalikom és zeller leveleket. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, elhelyezzük egy tányéron, rákanalazzuk az uborkasalátát, azonnal tálaljuk.
2016. június 11., szombat
Avokádós uborkasaláta (ázsiai módra)
Ez az uborkasaláta kicsit különbözik a mi megszokott uborkasalátánktól, de viszont nagyon, de nagyon finom és különleges.
Hozzávalók (2 személy részére): 5 közepes uborka, 1 érett avokádó, 4 cikk fokhagyma, 1 kis darab gyömbér, néhány karika csípőspaprika, 1 teáskanál nyírfacukor, 2 - 3 evőkanál citromlé, 3 evőkanál olívaolaj (eredetileg szezzámmag olaj), só, néhány bazsalikom és zeller levél.
Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a cukrot, a sót, a citromlevet, az olajat, összeforgatjuk, 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivéve hozzákavarjuk a finomra aprított bazsalikom és zeller leveleket. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, elhelyezzük egy tányéron, rákanalazzuk az uborkasalátát, azonnal tálaljuk.
Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a cukrot, a sót, a citromlevet, az olajat, összeforgatjuk, 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivéve hozzákavarjuk a finomra aprított bazsalikom és zeller leveleket. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, elhelyezzük egy tányéron, rákanalazzuk az uborkasalátát, azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ezt kipróbálom! Nagyon jól hangzik. :)
Patrícia, nagyon finom :)Köszi :)
Megjegyzés küldése