Hozzávalók: 2 db 32 cm-es ostyalap, 40 dkg
cukor, 20 dkg dió, 20 dkg margarin, 4 tojássárgája.
Elkészítése: Mindkét lapból egy 12 cm-es
darabot óvatosan levágunk, így ha összeillesztjük, 3 lapot kapunk. A diót
sütőben picit megpirítjuk, a héját lesúroljuk.
20 dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a
megpirított diót, még 4 – 5 percig kevergetjük a tüzön, majd vizezett tányéron
hagyjuk kihűlni, azután ledaráljuk vagy sodrófával apróra zúzzuk. A megmaradt
20 dkg cukrot elkavarjuk a margarinnal és a tojássárgájával, átmelegítjük,
belekavarjuk a diót, még melegen a lapok közé töltjük, két tálca közé tesszük,
súllyal lenyomtatjuk.
3 megjegyzés:
Fantasztikusan hangzik és gyönyörű! Mi van veled Kati, kint vagytok még?
Nagyon finom, én is szeretem!
teller - cake, köszönöm, nagyon finom is :) Én most itthon vagyok.
Vicuska, mi is, köszi :)
Megjegyzés küldése