2016. február 10., szerda

Kagylós rizottó

Különlegességeket kedvelőknek :)


Hozzávalók(2 személy részére): 20 dkg előkészített kagyló a kagylója nélkül, 17 dkg szép gömbölyded szemű rizs (vagy rizottónak való rizs), 1 hagyma, 4 evőkanál mézes Jack Daniels, fél liter zöldségleves,1 evőkanál citromlé, 10 dkg reszelt parmezán, só.
Elkészítése: A  finomra aprított hagymát kevés felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a rizst, picit átforgatjuk az olajon amíg fehéredni kezd, sózzuk, hozzáöntjük a Jack Danielst, addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog, felissza a rizs, ezután fokozatosan adjuk hozzá a zöldséglevest, egyszerre csak annyit, amennyit 5 - 6 perc alatt beszív a rizs. Amikor a rizs megpuhult, de nem szétfőtt hozzáadjuk a kagylót, 5 percig még együtt főzzük, majd hozzákavarjuk a parmezánt . Kínálhatunk még mellé citromszeleteket.

4 megjegyzés:

sedith írta...

Nyami lehet! :)

WandarArt.Stitch írta...

Hello ,
I see, great food, recipes, please paste on his blog, translator, Hungarian language is difficult, I was several times in Hungary, and I ate, I really tastes Hungarian cuisine, wants to learn to,
thank you greetingsxxxx

Az amatőr hagyományörző írta...

Nagyon passzol ez a rizottó a mai naphoz . Gratulálok !

Kati írta...

sedith, bizony :) Köszi :)

WandarArt. Stitch, hi, now i have the translator on the blog. You are welcome on my blog :) Thank You :)

Az amatőr hagyományőrző, köszönöm :)