Hozzávalók(2 személy részére): 20 dkg
előkészített kagyló a kagylója nélkül, 17 dkg szép gömbölyded szemű rizs (vagy
rizottónak való rizs), 1 hagyma, 4 evőkanál mézes Jack Daniels, fél liter
zöldségleves,1 evőkanál citromlé, 10 dkg reszelt parmezán, só.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát kevés felforrósított
olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a rizst,
picit átforgatjuk az olajon amíg fehéredni kezd, sózzuk, hozzáöntjük a Jack
Danielst, addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog, felissza a rizs, ezután
fokozatosan adjuk hozzá a zöldséglevest, egyszerre csak annyit, amennyit 5 - 6
perc alatt beszív a rizs. Amikor a rizs megpuhult, de nem szétfőtt hozzáadjuk a
kagylót, 5 percig még együtt főzzük, majd hozzákavarjuk a parmezánt . Kínálhatunk
még mellé citromszeleteket.
4 megjegyzés:
Nyami lehet! :)
Hello ,
I see, great food, recipes, please paste on his blog, translator, Hungarian language is difficult, I was several times in Hungary, and I ate, I really tastes Hungarian cuisine, wants to learn to,
thank you greetingsxxxx
Nagyon passzol ez a rizottó a mai naphoz . Gratulálok !
sedith, bizony :) Köszi :)
WandarArt. Stitch, hi, now i have the translator on the blog. You are welcome on my blog :) Thank You :)
Az amatőr hagyományőrző, köszönöm :)
Megjegyzés küldése