Hozzávalók(5 – 6 személy részére ): 1 kg füstölt csülök vagy füstölt
oldalas, 20 dkg aszalt alma, 15 dkg
aszalt szilva, 2 alma, 1 hagyma, 1 szál csombort, szárított petrezselyemzöld, 1
evőkanál olaj, kevés pirospaprika. Az
eresztékhez: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl víz.
Elkészítése: A megmosott húst hideg
vízben főni tesszük, amikor felforrt hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát,
puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem
puha beletesszük az aszalt almát és szilvát, a meghámozott és felszeletelt almát,
és a fehér cérnával összekötözött csombortot. Amikor minden megfőtt(rövid idő
alatt megpuhulnak) elkészítjük az eresztéket: a lisztet simára kavarjuk a
tojással, majd felöntjük fele tejjel, fele vízzel, és a tűzről levéve a
leveshez öntjük, hogy össze ne fusson. A fűszerpaprikát az olajon picit
megfuttatjuk,csak, hogy szép piros legyen az olaj, de ne égjen meg benne a
paprika, ezt a levesbe öntjük, hogy szép színt adjon, végül megszórjuk szárított
petrezselyemzölddel. Ha esetleg sótalan lehet utána sózni, de a csülök az elég
sós szokott lenni. Ha nem elég savanyú kevés citromlével savanyíthatjuk.
Hozzávalók:
1 füstölt csülök
aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves
1 - 2 kanál házi ételízesítő
1 hagyma
1 szál csombort
szárított petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
pici házi fűszerpaprika
az eresztékhez:
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók:
1 füstölt csülök
aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves
1 - 2 kanál házi ételízesítő
1 hagyma
1 szál csombort
szárított petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
pici házi fűszerpaprika
az eresztékhez:
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók:
1 füstölt csülök
aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves
1 - 2 kanál házi ételízesítő
1 hagyma
1 szál csombort
szárított petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
pici házi fűszerpaprika
az eresztékhez:
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulzávalók(4 - 5 személy részére):
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulzávalók(4 - 5 személy részére):
Hozzávalók:
1 füstölt csülök
aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves
1 - 2 kanál házi ételízesítő
1 hagyma
1 szál csombort
szárított petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
pici házi fűszerpaprika
az eresztékhez:
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók:
1 füstölt csülök
aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves
1 - 2 kanál házi ételízesítő
1 hagyma
1 szál csombort
szárított petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
pici házi fűszerpaprika
az eresztékhez:
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók:
1 füstölt csülök
aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves
1 - 2 kanál házi ételízesítő
1 hagyma
1 szál csombort
szárított petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
pici házi fűszerpaprika
az eresztékhez:
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
3 megjegyzés:
Ilyet még nem ettem, de már sokat hallottam róla, és erdélyi receptes könyvekben is láttam. Finom lehet!
Én is nagyon szeretem! Igaz Anyukám csak aszalt szilvával készítette, más gyümölcs nem került bele. Én is főztem már, de a gyerkőceimnek nem ízlett...
Katalin, mi gyakran készítünk ilyen levest télen :)Erdélyi specialítás :)Köszi :)
Gerdi, emlékszem még mondtad egyszer, hogy a gyerekek nem szerették, pedig nagyon finom :)
Megjegyzés küldése