2016. február 5., péntek

Aszaltgyümölcs - leves füstölt hússal

Mennyire szeretem :)


Hozzávalók(5 – 6 személy részére ): 1 kg füstölt csülök vagy füstölt oldalas,  20 dkg aszalt alma, 15 dkg aszalt szilva, 2 alma, 1 hagyma, 1 szál csombort, szárított petrezselyemzöld, 1 evőkanál olaj,  kevés pirospaprika. Az eresztékhez: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl víz.
 Elkészítése: A megmosott húst hideg vízben főni tesszük, amikor felforrt hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, puhára főzzük.  Amikor a hús már majdnem puha beletesszük az aszalt almát és szilvát, a meghámozott és felszeletelt almát, és a fehér cérnával összekötözött csombortot. Amikor minden megfőtt(rövid idő alatt megpuhulnak) elkészítjük az eresztéket: a lisztet simára kavarjuk a tojással, majd felöntjük fele tejjel, fele vízzel, és a tűzről levéve a leveshez öntjük, hogy össze ne fusson. A fűszerpaprikát az olajon picit megfuttatjuk,csak, hogy szép piros legyen az olaj, de ne égjen meg benne a paprika, ezt a levesbe öntjük, hogy szép színt adjon,  végül megszórjuk szárított petrezselyemzölddel. Ha esetleg sótalan lehet utána sózni, de a csülök az elég sós szokott lenni. Ha nem elég savanyú kevés citromlével savanyíthatjuk.
 

Hozzávalók: 1 füstölt csülök aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves 1 - 2 kanál házi ételízesítő 1 hagyma 1 szál csombort szárított petrezselyemzöld 1 evőkanál olaj pici házi fűszerpaprika az eresztékhez: 1 tojás 1 evőkanál liszt 1 dl tej 1 dl víz

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 1 füstölt csülök aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves 1 - 2 kanál házi ételízesítő 1 hagyma 1 szál csombort szárított petrezselyemzöld 1 evőkanál olaj pici házi fűszerpaprika az eresztékhez: 1 tojás 1 evőkanál liszt 1 dl tej 1 dl víz

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 1 füstölt csülök aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves 1 - 2 kanál házi ételízesítő 1 hagyma 1 szál csombort szárított petrezselyemzöld 1 evőkanál olaj pici házi fűszerpaprika az eresztékhez: 1 tojás 1 evőkanál liszt 1 dl tej 1 dl víz

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulzávalók(4 - 5 személy részére):
Hozzávalók: 1 füstölt csülök aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves 1 - 2 kanál házi ételízesítő 1 hagyma 1 szál csombort szárított petrezselyemzöld 1 evőkanál olaj pici házi fűszerpaprika az eresztékhez: 1 tojás 1 evőkanál liszt 1 dl tej 1 dl víz

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 1 füstölt csülök aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves 1 - 2 kanál házi ételízesítő 1 hagyma 1 szál csombort szárított petrezselyemzöld 1 evőkanál olaj pici házi fűszerpaprika az eresztékhez: 1 tojás 1 evőkanál liszt 1 dl tej 1 dl víz

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 1 füstölt csülök aszaltalma ízlés szerint, hogy se sűrű, se híg ne legyen a leves 1 - 2 kanál házi ételízesítő 1 hagyma 1 szál csombort szárított petrezselyemzöld 1 evőkanál olaj pici házi fűszerpaprika az eresztékhez: 1 tojás 1 evőkanál liszt 1 dl tej 1 dl víz

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Ilyet még nem ettem, de már sokat hallottam róla, és erdélyi receptes könyvekben is láttam. Finom lehet!

Gerdi írta...

Én is nagyon szeretem! Igaz Anyukám csak aszalt szilvával készítette, más gyümölcs nem került bele. Én is főztem már, de a gyerkőceimnek nem ízlett...

Kati írta...

Katalin, mi gyakran készítünk ilyen levest télen :)Erdélyi specialítás :)Köszi :)

Gerdi, emlékszem még mondtad egyszer, hogy a gyerekek nem szerették, pedig nagyon finom :)