2016. február 27., szombat

Rózsaszín keksz

Mutatós keksz, finom is, első alkalommal kifelejtettem a margarint belőle, picit kemények lettek :)


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 1 tojás, fél teáskanál szódabikarbona, fél teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál mandula aroma. A diszítéshez: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 evőkanál meggylé, színes diszítő cukorkák.
Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbonát és a sütőport. A tojást simára kavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral, a margarinnal, a tejföllel és a mandula aromával. Végül a száraz részt hozzáadjuk a tojásos masszához, közepes keménységű, gyúrható tésytát kapunk. Lefödve két órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, süteméy kiszúróval kerek formákat vágunk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük.
A porcukrot simára kavarjuk a margarinnal, majd kanalankébt hozzáadjuk a meggylét, kézi mixerrel simára dolgozzuk. Ezzel a cukros masszával megkenjük a kekszek tetejét, megszórjuk színes diszítőcukorral.

Nincsenek megjegyzések: