2016. február 22., hétfő

Csirkemáj tavaszi salátával

Igazi tavaszi csemege, könnyű és finom :) Mert olyan szép tavaszi idő van :)


Hozzávalók( 2 személy részére): 30 dkg csirkemáj, 5 dkg sovány sonka, 6 koktélparadicsom, 3 - 4 karika csípős paprika, só, bors, kevés olívaolaj. A salátához: 3 - 4 jégsaláta levél, 1 kisebb kápia paprika, fél kigyóuborka, 5 - 6  mag nélküli fekete olívabogyó, 2 - 3 hónapos retek, 1 kisebb csicsóka gumó, 5 dkg feta sajt, só, olívaolaj.
Elkészítése: Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a tetején kissé meghasított koktélparadicsomot, kissé megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, a csípőspaprikát, a májat, borsozzuk, többször megforgatva csak addig pirítjuk, míg a máj már nem enged rózsaszín levet. A végén sózzuk.
A salátához a jégsalátát csíkokra, a paprikát, olajbogyót, retket, uborkát csicsókát karikára, a fetát kockára vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk. A májat a salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: