2016. február 9., kedd

Vesebab leves

Egy másik finomság :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 25 dkg vesebab, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 közepes krumpli, 5 dkg bacon, 20 dkg füstölt kolbász, 4 – 5 evőkanál paradicsomszósz, 1 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, fél dl tej, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A babot megmossuk, előző este beáztatjuk, hogy könnyebben megpuhuljon. A bacont kockára vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, együtt kissé megpirítjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt babot, felöntjük kb 2 liter langyos vízzel, sózzuk, felforraljuk, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Amikor a bab már puhulni kezd hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a krumplit, a kolbászt és a bacont, együtt puhára főzzük. Amikor minden megfőtt hozzáadjuk a paradicsomszószt, néhány percig összefőzzük. A lisztet kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük a tejjel és fél dl vízzel, majd besűrítjük vele a levest. Végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: