Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 25 dkg vesebab, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 közepes krumpli, 5 dkg bacon, 20 dkg füstölt kolbász, 4 – 5 evőkanál paradicsomszósz, 1 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, fél dl tej, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A babot megmossuk, előző este
beáztatjuk, hogy könnyebben megpuhuljon. A bacont kockára vágjuk, a kolbászt
felkarikázzuk, együtt kissé megpirítjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt babot, felöntjük kb 2 liter langyos
vízzel, sózzuk, felforraljuk, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Amikor a bab
már puhulni kezd hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a krumplit, a
kolbászt és a bacont, együtt puhára főzzük. Amikor minden megfőtt hozzáadjuk a
paradicsomszószt, néhány percig összefőzzük. A lisztet kevés olajon
megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük a tejjel és fél dl
vízzel, majd besűrítjük vele a levest. Végül megszórjuk a finomra aprított
petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése