2016. február 14., vasárnap

Kókuszos és diós kocka

Gyerekkori finomság :)


Hozzávalók: 40 dkg cukor, 3 tojás, 12, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál rózsakő(szalalkáli), 2 dl tej, 40 dkg liszt. A  glazúrhoz 25 dkg cukor, 8 evőkanál tej, 12, 5 dkg margarin, 5 kávéskanál kakaó.  A szóráshoz kb.15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált dió.
 Elkészítése: Az alaphoz a cukrot, a tojásokat és a margarint habosra kavarjuk, hozzáadjuk a rózsakőt, a tejet és a lisztet, és ezekkel is simára kavarjuk. Olajjal kikent tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig  sütjük.  Amikor kihűlt kockákra vágjuk. A glazúrhoz a hozzávalókat összefőzzük. A kockára vágott süteményt egy fogpiszkáló segítségével  először a glazúrba mártogatjuk, azután pedig a kókuszreszelékbe vagy darált dióba forgatjuk. Ha a glazúr kezdene megkötni, újra megmelegítjük.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Elsőszülött, 32 éves fiam kedvence.:) Névnapjára elkészítettem.:)
Puszillak!

Kati írta...

Drága Maka, sokak kedvence ez :) Szóval a fiad velem egyidős? Nem is tudtam. Puszi :)