Hozzávalók (3 rövidebb szál kolbászhoz): 2
kg darált disznóhús, 3 – 4 savanykás alma,
só, bors, 2 teáskanál porrá zúzott szárított zsálya, kis csokor
petrezselyemzöld. A töltéshez: tisztára húrolt disznóbél. A körethez: 1 kg
krumpli, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk,
nagylyukú reszelőn lereszeljük. A darált disznóhúst a sóval, borssal, zsályával,
petrezselyemzölddel fűszerezzük, ízlés szerint, hozzáadjuk az almát, alaposan
összedolgozzuk, a bélbe töltjük.
Az elkészült kolbászt kevés vízben puhára
pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, amikor
langyosra hűlt meghámozzuk, felszeleteljük, sózzuk, borssal alaposan megszórva,
kevés olajon átmelegítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése