2016. február 2., kedd

Diógrillázsos ostyaszelet

Pécsi nagynénémtől tanultuk. Köszönet érte :)


Hozzávalók: 2 db 32 cm-es ostyalap, 40 dkg cukor, 20 dkg dió, 20 dkg margarin, 4 tojássárgája.
Elkészítése: Mindkét lapból egy 12 cm-es darabot óvatosan levágunk, így ha összeillesztjük, 3 lapot kapunk. A diót sütőben picit megpirítjuk, a héját lesúroljuk.
20 dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a megpirított diót, még 4 – 5 percig kevergetjük a tüzön, majd vizezett tányéron hagyjuk kihűlni, azután ledaráljuk vagy sodrófával apróra zúzzuk. A megmaradt 20 dkg cukrot elkavarjuk a margarinnal és a tojássárgájával, átmelegítjük, belekavarjuk a diót, még melegen a lapok közé töltjük, két tálca közé tesszük, súllyal lenyomtatjuk.

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Fantasztikusan hangzik és gyönyörű! Mi van veled Kati, kint vagytok még?

Vicuska írta...

Nagyon finom, én is szeretem!

Kati írta...

teller - cake, köszönöm, nagyon finom is :) Én most itthon vagyok.

Vicuska, mi is, köszi :)