Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg csont nélküli
sertéshús, 2 hagyma, 2 – 3 paradicsom, 1 dl fehérbor, kevés olaj, só, bors,
őrölt köménymag, szárított majoránna. A körethez: 1 kg krumpli, kevés olaj, só,
őrölt köménymag.
Elkészítése: A jól kivert, sóval, borssal fűszerezett
hússzeleteket forró olajban hirtelen kisütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott
hagymát, , egy – egy csipet majoránnát és köménymagot és az apró kockára vágott
paradicsomot. Hozzáöntjük a bort és kevés vizet, fedő alatt puhára pároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk,
sózzuk, megszórjuk a köménymaggal, a forró olajon átmelegítjük.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! Szép a fejléced! Kati most otthon vagy?
Éva, bizony finom volt. Köszönöm :) Közbül Prága egyik gyönyörű hídja a Károly- híd látható. Igen, itthon vagyok jelenleg.
Megjegyzés küldése